top of page
X_IMGP5554_edited.jpg

Do-in

„Természetgyógyász képzésen szerettem bele a Hagyományos Kínai Orvoslásba, ahol teljesen magával ragadott az öt elem (Víz, Fa, Tűz, Föld, Fém) tana, ezek összefüggései és az, hogy hogyan gyakorol hatást szervezetünkre és a minket körülvevő világra."

1_IMGP5510.jpg

összhang

A do-in ennek az öt elemnek a tanára épülő, japán módszer, amely a testi egészség megőrzésére, a lelki kiegyenlítettség elérésére és a szellemi fejlődés támogatására szolgál.

A do-in csodálatos összhangba rendezi a különböző öngyógyító mozgásgyakorlatokat, melyeknek fő célja az egészségünk megtartása és a betegségek kialakulásának megelőzése

2_IMGP5501.jpg

"A mozgásgyakorlatok nagyon egyszerűek, bárki képes elvégezni és megtanulni őket és ebben az egyszerűségben rejlik nagyszerűsége és a fantasztikus öngyógyító hatása"

A mozdulatok végzésekor nagyon fontos a figyelem és az elmének az a szellemi állapota, amivel a folyamatban benne vagyunk, és amelynek segítségével lehetőség nyílik számunkra megteremteni a változás lehetőségét.

változás egyszerűen

A meridián vonalak mentén haladó mozgásgyakorlatokon kívül - melyek között nagyon sok nyújtó-lazító, kitartott mozdulat van - nagy hangsúlyt kaptak a légzőgyakorlatok, önmasszázs elemek, finom ütögetések, simítások és akupresszúrás pontok nyomása, kezelése.

3_IMGP5535.jpg

"A do-in-ra én magam is úgy tekintek, mint egy aktív mozgásmeditáció, mely során felszabadítjuk a testünkben áramló életenergiát (japánul: kí), az áramlást akadályozó elakadások, blokkok feloldásával megteremtjük belső egységünket, ezáltal harmóniába kerülünk önmagunkat és a minket körülvevő világgal."

A do-in folyamatos gyakorlásával hozzásegítjük szervezetünket ahhoz, hogy „beindítsa” öngyógyító folyamatait és eljussunk a fizikai és a szellemi egyensúly azon állapotáig, ahol a betegséget nem gyógyítjuk, hanem megelőzzük.

életenergia

4_IMGP5530.jpg

Szeretettel ajánlom ezt a módszert azoknak, akik nyitottak a lassabb mozgásformákra, a meditációra, akik picit is hisznek saját testük öngyógyító erejében, és akik az egészségük megtartásához, illetve gyógyulásukhoz szeretnének aktívan hozzájárulni.

IMGP5488.jpg

"„A do-in titkos hatalma abban áll, hogy képes az embert harmonikusan elhelyezni a világegyetem mozgásában, és ráhangolni a végtelenre…

Az ember aki, aki elsajátította a do-int rátalál magában az univerzum ritmusára, és kimondhatja: „Én vagyok a világegyetem”. Eztán ha bárki megpróbálja megzavarni, felzaklatni vagy megtámadni ezt az embert, szükségképpen kudarcot vall, hiszen az univerzum erejével pórbál meg szembeszegülni. Ha betegség vagy bármilyen negatív hatás próbál lesújtani arra, aki „Egy a világegyetemmel”, annak először a világegyetem harmóniáját kell megtörnie.

"Ha a do-int másokon gyakoroljuk, odaadóan védünk minden élőlényt az újjáépülés és a kibékülés szellemében, mely lehetővé teszi, hogy mindenki elérje végső célját.”

(Jacques de Langre, PhD.)

világegyetem

bottom of page